fbpx

GULDSMED

GULDSMED MED MÄSTARBREV

Guldsmed är ett yrke som kräver lång erfarenhet. Sedan 2011 har Magnus skapat Juvelias fantastiska förlovningsringar och vigselringar. Han har tidigare tillverkat smycken av högsta kvalitet för företag som W A Bolin och Gunnar Fahlström (båda företagen är hovleverantörer). Att vi har en så skicklig guldsmed som Magnus att ansvara för alla smycken som tillverkas i Juvelias verkstad är helt fantastiskt. Varje smycke som lämnar butiken kommer att kunna bäras med stolthet och kommer ge glädje i lång tid framöver.

I verkstan arbetar guldsmeden främst med nytillverkning av Juvelias smycken.  Han utför även omarbetningar av gamla smycken och arvegods samt utför reparationer av gamla smycken. Magnus långa erfarenhet som guldsmed gör att du som kund kan vara säker på att få ett smycke tillverkat av högsta kvalitet. Det vågar vi lova.

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke och garanterar förutom stort yrkeskunnande och erfarenhet även pålitlighet som hantverksföretagare. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare (SFS 1995:1255 och SFS 1995: 1256).

SAMARBETE MELLAN GULDSMED OCH DESIGNERS

De flesta smycken Juvelia tillverkar är resultatet av ett lagarbete. Ofta samarbetar guldsmeden med våra smyckesdesigners Linda och Martina. Utifrån kundens tankar och idéer pratar guldsmeden och designern ihop sig om bästa lösningen. En skiss ritas upp i 3D som sedan ligger till grund för resten av tillverkningen. Det är just samarbetet mellan guldsmeden och våra designers som gör vårt arbetssätt unikt. Juvelia har alla förutsättningar för att skapa fantastiska smycken. Kombinationen av CAD-teknologi och skickligt hantverk ger oss möjligheter att tillverka ringar, örhängen och hängsmycken i högsta kvalitet. Fråga oss om smycken!

Juvelia tillverkar förlovningsringar, vigselringar, smyckesringar, diamantsmycken, örhängen och hängsmycken. Vi använder endast de bästa legeringarna av guld och platina.

GULDSMED MED MÄSTARBREV

• Storleksändring av ringar
• Lagning av halsband, armband m.m.
• Lagning/utbyte av lås
• Puts av ringar, smycken
• Översyn av ädelstenar och fattningar
• Rodiering av ringar och smycken (vitguld)
• Gravering av ringar och andra smycken
• Sammanlödning av ringar
• Omträdning av pärlor

VANLIGA FRÅGOR

Vill du ha en konsultation av dina gamla smycken?

Vi hjälper dig se över vad som kan behöva lagas, förstärkas, putsas m.m. Välkommen!

Vill du veta mer om ädelmetaller och stämplar?

Här hittar du all information du behöver.

Har du gammalt guld?

Det går bra att byta in mot nya smycken eller kontanter. Kom förbi butiken och se vad dina guldsmycken är värda.

Vill du veta vilken guldsmed som tillverkat din ring?

Här kan du söka ägare till olika namnstämplar.

Vilket år tillverkades ditt smycke?

Om smycket har en årsstämpel kan du hitta svaret här.

Fråga oss gärna

×

Kundvagn

FRÅGA OM DENNA PRODUKT


E-postMobil


X