Diamantörhängen

Diamantörhängen: diamanter + örhängen = diamantörhängen

Ett par diamantörhängen är alltid en uppskattad present. Tidlös design och noga utfört hantverk gör att de kan bäras i generationer.

Ett smycke de flesta någon gång drömt om

Det finna få presenter som är så klassiskt som smycken med diamanter. Diamantörhängen är den typen av smycke som passar både till vardag och fest. De glittrar och är ofta pricken över i:et till jeans och t-shirt eller en balklänning.

Designen är väl genomtänkt

Vår modell av diamantörhängen är nätt och framhäver diamanterna. De tillverkas för hand och har precis tillräckligt med material, för att rikta fokus på diamanterna.

Material? Vitguld populärast = lyfter diamanterna

Vi säljer diamantörhängen i både rött och vitt guld, samt Platina. Våra kunder handlar mestadels diamantörhängen i vitguld. Man brukar säga att vita diamanter kommer mer till sin rätt i vita metaller (vitguld och Platina). I rött guld kommer metallen synas mer än om diamanterna fattats in vitt guld.

Diamantörhängen – en investering på lång sikt

Även om man kanske inte kommer att sälja sina vackra örhängen i framtiden, är diamanterna i sig något som kommer att skänka livskvalitet och en känsla av lycka. Mottagaren kommer att minnas vem som köpte dem och tänka tillbaka på den stunden av glädje när man första gången öppnade asken.

Att välja diamanterkvalitet – ett lyxproblem

Juvelia använder endast riktigt bra kvalitet, och vi väljer ut våra diamanter mycket noga. Vanligtvis brukar vi använda oss av de vitaste diamanterna som finns (D/E: river = vitaste nyansen) och (F/G: Top Wesselton = näst vitaste nyansen). Klarhet brukar vi rekommendera VS1 och VS2 (VS: tillräckligt klara för ögat, vilket räcker). Här kan du läsa mer om diamanter.

Vilken diamantstorlek ska man välja?

Det har såklart med vilken budget du har. Men, eftersom vi kan erbjuda diamanter i valfri storlek och kvalitet, så anpassar vi gärna diamantörhängena efter dina önskemål om prisklass. Eftersom smycken blir en vana, rekommenderar vi att ta ut svängarna, om det är möjligt. Kontakta oss för en offert. Vi svarar oftast inom några timmar.

 

Så fungerar det

Att få ett par diamantörhängen tillverkade på beställning, är enklare än du tror.

1. Börja med att bestämma en budget

Tänk igenom hur mycket vill du att diamantörhängena ska kosta. Är det så att du vill dela upp din betalning, kan vi lägga upp örhängena som en produkt i webbshoppen. Sen väljer du att handla med Klarna Checkout delbetalning.

2. Välj rött guld, vitt guld eller Platina

Vilket material vill du att vi tillverkar dina örhängen i? Tank igenom vilka smycken personen har i övrigt. Vad passar bäst? Det går självklart att handla vitguldsörhängen även om personen använder mestadels rödguld. Använder personen mest vita smycken bör du välja diamantörhängen i vitguld.

3. Välj antal klor: 4 eller 6 klor

Det finns inget rätt och fel. Konstruktionen av diamantörhängena är den samma. Det är mest en fråga om tycke och smak. Har personen en solitärring med 4 klor, kanske man kan matcha det med 4 klor i örhängena. Örhängen med 6 klor säljs mest. Antagtligen för att 6 klor förstärker diamantens runda form bättre.

4. Välj diamantstorlek och kvalítet

Vi använder som standard diamanter av kvaliten: TW/VS. På diamanter över 0,22ct och uppåt  går det ofta att få diamanter i önskad färg och klarhet med certifikat från GIA, normalt med omdömen Excellent, Excellent, Excellent (det bästa).

Vad ingår vid köp av diamantörhängen?

En fin smyckesask, med tillhörande yttre kartong. På alla diamantörhängen över 10.000kr ingår 1 månads gratis försäkring med försäkringsbolaget Brookfield.

Andra slipningar av diamanter?

Vi tillverkar även diamantörhängen med

  • Princess-cut (fyrkantiga diamanter)
  • Ovala diamanter
  • Cushion (kuddslipning)

Det finns även örhängen med andra ädelstenar

Det går även att beställa våra solitärörhängen med andra ädelstenar än diamanter. Vi säljer safirer (främst blåa och rosa nyanser), men även smaragder (gröna), rubiner (röda). Vi har leverantörer med riktigt bra sortiment av färgstenar. Tänk på att örhängen med färgade stenar gärna skall känneteckna personen som skall bära dem. Annars riskerar man att tröttna. Är man osäker på färgade stenar, rekommenderar vi klassiska örhängen med vita diamanter.

Vår rekommendation?

Vi rekommenderar diamantörhängen i vitguld.

 

Vill du få mer information?
Om du vill prata med oss direkt, eller har frågor som inte blir besvarade här kan du ringa oss 08-4060100. Vill du besöka vår butik på Nybrogatan 35, Stockholm, är du välkommen in.

Vill du få en kostnadsfri prisuppgift?
Om du vill få en prisuppgift/offert så får du gärna kontakta oss, antingen via telefon på 08-4060100 eller [email protected]

Läs mer om smycken på ringskolan (många av punkterna gäller även för diamantörhängen).

Isak skrev på reco.se/juvelia

”Vi är väldigt nöjda med bemötande och service vid de tillfällen där vi besökte butiken. Rekommenderas för köp av smycken! Vi köpte ett par diamantörhängen och ett diamanthänge, samt kedja.”

Se vårt utbud av diamantörhängen
Offert
Kontakta oss
Lär dig mer om smycken

×

Kundvagn

FRÅGA OM DENNA PRODUKT


E-postMobil


X